ΔΙΑΛΕΞΗ ΠΕΜΠΤΗ

Το Έμβλημα Φάλουν

Το έμβλημα του Φάλουν Ντάφα μας είναι το Φάλουν. Αυτοί με υπερφυσικές ικανότητες μπορούν να δουν ότι αυτό το Φάλουν περιστρέφεται. Το ίδιο ισχύει και για τα μικρά σύμβολα Φάλουν, τα οποία επίσης περιστρέφονται. Η άσκηση καλλιέργειάς μας καθοδηγείται από το Τζεν-Σαν-Ρεν, το χαρακτηριστικό του σύμπαντος, και από τις αρχές της εξέλιξης του σύμπαντος. Επομένως αυτό που καλλιεργούμε είναι εξαιρετικά τεράστιο. Κατά μία έννοια αυτό το έμβλημα Φάλουν είναι μια μικρογραφία του σύμπαντος. Η Σχολή του Φο αντιλαμβάνεται το σύμπαν ως έναν κόσμο δέκα κατευθύνσεων με τέσσερις πλευρές και οκτώ σημεία. Ίσως ορισμένοι να μπορούν να δουν μια κάθετη στήλη ενέργειας πάνω και κάτω από το Φάλουν. Περιλαμβάνοντας έτσι το άνω και κάτω άκρο του, το Φάλουν σχηματίζει τον κόσμο των δέκα κατευθύνσεων που αποτελεί αυτό το σύμπαν. Αυτό αντιπροσωπεύει τη σύνοψη του σύμπαντος της Σχολής του Φο.

Το σύμπαν βέβαια αποτελείται από αμέτρητους γαλαξίες περιλαμβάνοντας και τον δικό μας Γαλαξία. Ολόκληρο το σύμπαν είναι σε κίνηση, όπως επίσης και οι γαλαξίες εντός αυτού. Επομένως τα σύμβολα Ταϊτζί και τα μικρά  σύμβολα εντός του εμβλήματος επίσης περιστρέφονται. Ολόκληρο το Φάλουν περιστρέφεται και το μεγάλο  σύμβολο στο κέντρο περιστρέφεται επίσης. Έτσι κατά κάποιον τρόπο αυτό συμβολίζει τον Γαλαξία μας και, επειδή είμαστε της Σχολής του Φο, το κέντρο διατηρεί το σύμβολο  της Σχολής του Φο. Αυτή είναι η μορφή του επιφανειακά. Όλα τα είδη ύλης έχουν τη δική τους μορφή ύπαρξης στις διάφορες διαστάσεις, όπου υπόκεινται σε εξαιρετικά άφθονες και περίπλοκες διαδικασίες εξέλιξης και μορφές ύπαρξης. Αυτό το έμβλημα Φάλουν είναι η μικρογραφία του σύμπαντος. Σε κάθε διάσταση έχει τη δική του μορφή ύπαρξης και τη δική του διαδικασία εξέλιξης, γι’ αυτό λέω πως είναι ένας Κόσμος.

Όταν το Φάλουν περιστρέφεται δεξιόστροφα, μπορεί αυτόματα να απορροφήσει ενέργεια από το σύμπαν. Όταν περιστρέφεται αριστερόστροφα, μπορεί να εκπέμψει ενέργεια. Η περιστροφή προς τα μέσα (δεξιόστροφα) προσφέρει αυτοσωτηρία, ενώ η περιστροφή προς τα έξω (αριστερόστροφα) προσφέρει σωτηρία στους άλλους – αυτό είναι χαρακτηριστικό στη μέθοδό μας. Ορισμένοι ρώτησαν: «Αφού είμαστε της Σχολής του Φο, τότε γιατί υπάρχει και το Ταϊτζί; Το Ταϊτζί δεν ανήκει στη Σχολή του Τάο;». Ο λόγος είναι ότι αυτό που καλλιεργούμε είναι τεράστιο, είναι σαν να καλλιεργούμε ολόκληρο το σύμπαν. Άρα σκεφτείτε το όλοι: Αυτό το σύμπαν αποτελείται από δύο κύριες σχολές, τη Σχολή του Φο και τη Σχολή του Τάο. Με τον αποκλεισμό της μίας ή της άλλης, αυτό που θα προέκυπτε δεν θα αποτελούσε πλέον ακέραιο σύμπαν κι ούτε θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε ολοκληρωμένο σύμπαν. Γι’ αυτόν τον λόγο συμπεριλαμβάνουμε πράγματα από τη Σχολή του Τάο. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να πουν ότι εκτός της Σχολής του Τάο υπάρχουν επίσης ο Χριστιανισμός, ο Κομφουκιανισμός, άλλες θρησκείες κ.λπ. Μπορώ να σας πω το εξής: Όταν η καλλιέργεια στον Κομφουκιανισμό φτάσει ένα πολύ υψηλό επίπεδο ανήκει στη Σχολή του Τάο. Πολλές δυτικές θρησκευτικές καλλιέργειες φτάνοντας στα υψηλά επίπεδα, κατατάσσονται στο ίδιο σύστημα διδασκαλιών με το δικό μας, στη Σχολή του Φο. Άρα μόνο αυτές οι δύο κύριες Σχολές υπάρχουν.

Τότε γιατί στα δύο από τα σχέδια Ταϊτζί έχουμε κόκκινο επάνω και μπλε κάτω και στα άλλα δύο σχέδια έχουμε κόκκινο επάνω και μαύρο κάτω; Αυτό που οι άνθρωποι γνωρίζουν κατά κανόνα είναι ότι το Ταϊτζί αποτελείται από δύο ουσίες, το μαύρο και το άσπρο, το τσι του γιν και το τσι του γιανγκ. Αυτή η κατανόηση προέρχεται από πολύ χαμηλό επίπεδο, αφού το Ταϊτζί έχει διαφορετικές εκδηλώσεις σε διαφορετικές διαστάσεις. Αυτά είναι τα χρώματά του, όπως εκδηλώνονται στο υψηλότερο επίπεδο. Το Τάο, όπως το ξέρουμε, έχει αυτό το κόκκινο επάνω και αυτό το μαύρο κάτω. Για παράδειγμα, μερικοί ασκούμενοί μας που το Τρίτο Μάτι τους είναι ανοιχτό, έχουν ανακαλύψει ότι το κόκκινο που βλέπουν με τα φυσικά τους μάτια είναι πράσινο στη διπλανή διάσταση. Ανακαλύπτουν ότι το χρυσοκίτρινο χρώμα φαίνεται πορφυρένιο σε άλλη διάσταση και ότι υπάρχει μια τέτοιου είδους αντιπαραβολή. Με άλλα λόγια, τα χρώματα αλλάζουν από διάσταση σε διάσταση. Το Ταϊτζί με κόκκινο επάνω και μπλε κάτω ανήκει στη Σχολή του Μεγάλου Αρχέγονου Τάο που περιλαμβάνει και τις πρακτικές καλλιέργειας της Σχολής του Τσίμεν. Τα τέσσερα μικρότερα  σύμβολα είναι από τη Σχολή του Φο. Είναι παρόμοια με εκείνο στο κέντρο, που επίσης είναι από τη Σχολή του Φο. Το Φάλουν με αυτά τα χρώματα είναι αρκετά φωτεινό κι έτσι το χρησιμοποιούμε σαν το σύμβολο του Φάλουν Ντάφα.

Το Φάλουν που βλέπουμε μέσα από το Τρίτο Μάτι δεν θα έχει απαραίτητα αυτά τα χρώματα. Το χρώμα του φόντου μπορεί να αλλάξει, αν και το σχέδιό του δεν αλλάζει. Όταν το Φάλουν που έχω τοποθετήσει στην κάτω κοιλιακή σας χώρα περιστρέφεται, το Τρίτο Μάτι σας μπορεί να το δει ως κόκκινο, βιολετί, πράσινο ή ίσως άχρωμο. Το φόντο του αλλάζει συνεχώς από κόκκινο, σε πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, λουλακί και βιολετί σε σειρά. Ως αποτέλεσμα αυτό που βλέπετε μπορεί να έχει διαφορετικά χρώματα, αλλά τα χρώματα και τα σύμβολα Σριβάτσα () και Ταϊτζί μέσα στο Φάλουν θα παραμείνουν τα ίδια. Θεωρούμε ότι το χρώμα αυτού του φόντου φαίνεται αρκετά καλό και έτσι το υιοθετήσαμε. Αυτοί με υπερφυσικές ικανότητες μπορούν να δουν πάρα πολλά πράγματα πέρα απ’ αυτή τη διάσταση.

Ορισμένοι λένε: «Αυτό το  σύμβολο μοιάζει με τη σβάστικα του Χίτλερ». Μπορώ να πω ότι αυτό το σύμβολο δεν υποδηλώνει καμία έννοια κοινωνικής τάξης. Κάποιοι λένε: «Αν στραφεί λίγο προς το πλάι θα είναι ίδιο με του Χίτλερ». Δεν είναι έτσι, αφού περιστρέφεται και προς τις δύο κατευθύνσεις. Η ανθρώπινη κοινωνία μας γνώρισε ευρέως αυτό το σύμβολο πριν δυόμισι χιλιάδες χρόνια, την εποχή του Σακιαμούνι. Από τον καιρό του Χίτλερ και του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου έχουν περάσει μόνο μερικές δεκαετίες. Το έκλεψε για δική του χρήση, αλλά το χρώμα που χρησιμοποίησε ήταν διαφορετικό από το δικό μας. Το χρώμα ήταν μαύρο, η γωνία έδειχνε προς τα πάνω και στεκόταν όρθιο στο άκρο του. Αυτά θα πω σχετικά με το Φάλουν, αν και αναφέρθηκα μόνο στην επιφανειακή του μορφή.

Τότε τι αντιπροσωπεύει η σριβάτσα  στη δική μας Σχολή του Φο; Ορισμένοι λένε ότι συμβολίζει την καλή τύχη και αυτό είναι ερμηνεία των κοινών ανθρώπων. Θα σας πω το σύμβολο  οριοθετεί το επίπεδο ενός Φο, αφού μόνο στο επίπεδο του Φο υπάρχει. Μία Μποντισάτβα ή ένας Άρχατ δεν το έχει. Οι Μεγάλες όμως Μποντισάτβες, όπως οι τέσσερις Μεγάλες Μποντισάτβες, το έχουν. Έχουμε δει ότι αυτές οι Μεγάλες Μποντισάτβες έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το επίπεδο των συνηθισμένων Φο – είναι ανώτερες και από τους Ταθαγκάτα. Πέρα από το επίπεδο του Ταθαγκάτα υπάρχουν αμέτρητοι Φο. Ένας Ταθαγκάτα έχει μόνο ένα  σύμβολο. Αυτοί που έχουν φτάσει σε επίπεδα, πέρα από το επίπεδο του Ταθαγκάτα, έχουν περισσότερα  σύμβολα. Ένας Φο του οποίου το επίπεδο είναι δύο φορές υψηλότερο από ενός Ταθαγκάτα έχει δύο  σύμβολα. Αυτοί που είναι ακόμα ανώτεροι, έχουν τρεις, τέσσερις, πέντε σριβάτσες κ.λπ. Ορισμένοι έχουν τόσες πολλές σριβάτσες που το σώμα τους καλύπτεται σχεδόν ολοκληρωτικά απ’ αυτές. Έχουν στο κεφάλι τους, στους ώμους τους και στα γόνατά τους. Όταν υπάρχουν πάρα πολλές, θα εμφανιστούν ακόμα και στις παλάμες τους, στα δάκτυλά τους, στα πέλματα των ποδιών τους, στα δάκτυλα των ποδιών κ.λπ. Όσο το επίπεδο ανεβαίνει, αυξάνεται και ο αριθμός των  συμβόλων. Γι’ αυτό το  σύμβολο αντιπροσωπεύει τη θέση ενός Φο. Όσο ανώτερο το επίπεδο ενός Φο, τόσο περισσότερα  σύμβολα έχει.

Η Σχολή Τσίμεν

Εκτός από τη Σχολή του Φο και τη Σχολή του Τάο υπάρχει και η Σχολή του Τσίμεν, που αυτοαποκαλείται άσκηση καλλιέργειας Τσίμεν. Σχετικά με τους τρόπους άσκησης καλλιέργειας, οι καθημερινοί άνθρωποι έχουν την εξής αντίληψη. Από την αρχαία Κίνα ως σήμερα, οι άνθρωποι θεωρούν τη Σχολή του Φο και τη Σχολή του Τάο ως ορθόδοξους τρόπους καλλιέργειας και τις αποκαλούν ορθές σχολές άσκησης καλλιέργειας. Η Σχολή του Τσίμεν δεν έχει δημοσιοποιηθεί ποτέ. Πολλοί λίγοι άνθρωποι έχουν ακούσει για την ύπαρξή της και αυτό μόνο από λογοτεχνικά κείμενα.

Υπάρχει λοιπόν η Σχολή του Τσίμεν; Ναι, υπάρχει. Στην πορεία της δικής μου άσκησης καλλιέργειας, πιο συγκεκριμένα στα τελευταία χρόνια, συνάντησα τρεις πολύ υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένους δασκάλους από τη Σχολή του Τσίμεν. Μου μετέδωσαν την ουσία των μεθόδων τους, που ήταν πράγματα πολύ μοναδικά και πραγματικά καλά. Επειδή όμως είναι ακριβώς τόσο μοναδικά, αυτό που καλλιεργούν είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο και δεν μπορεί να κατανοηθεί από τους περισσότερους ανθρώπους. Εκτός αυτού, δηλώνουν ότι δεν είναι ούτε της Σχολής του Φο, ούτε της Σχολής του Τάο. Δεν καλλιεργούν ούτε τη «Φύση του Φο» ούτε το Τάο. Έτσι, όταν ο κόσμος μαθαίνει ότι δεν καλλιεργούν ούτε τη «Φύση του Φο» ούτε το Τάο, τους αποκαλεί «Παραπόρτι και Περιθωριακό Τρόπο» (πάνγκμεν ζουοντάο). Οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται Σχολή του Τσίμεν. Το «Παραπόρτι και Περιθωριακός Τρόπος» έχει βέβαια μια υποτιμητική έννοια, αλλά όχι αρνητική, διότι δεν καταγγέλλει αυτή τη σχολή σαν κακή εξάσκηση – αυτό είναι σίγουρο. Ακόμα και κυριολεκτικά αν ερμηνεύσουμε τις έννοιες του όρου, δεν υπονοούν κακή εξάσκηση. Ιστορικά οι άνθρωποι έχουν αποκαλέσει τη Σχολή του Φο και τη Σχολή του Τάο «ορθόδοξες σχολές» άσκησης καλλιέργειας. Επειδή όμως δεν μπορούν να κατανοήσουν αυτή την εξάσκηση, την αποκαλούν «Παραπόρτι» ή πλάγιο τρόπο και μη ορθόδοξη σχολή. Τι σημαίνει «Περιθωριακός Τρόπος»; Ο όρος «Περιθωριακός» υπονοεί τον αδέξιο ή τον δύσχρηστο τρόπο. Ο όρος «Περιθωριακός» στην αρχαία Κίνα συνήθως σήμαινε αδέξιος. Άρα ο όρος «Παραπόρτι και Περιθωριακός Τρόπος» φέρει μια τέτοιου είδους ερμηνεία.

Γιατί όμως δεν είναι κακοί τρόποι άσκησης; Διότι και αυτοί έχουν αυστηρές απαιτήσεις για το σίνσινγκ. Και αυτών η άσκηση καλλιέργειας ακολουθεί το χαρακτηριστικό του σύμπαντος. Δεν παραβιάζουν το χαρακτηριστικό ή τον νόμο του σύμπαντος ούτε επιδίδονται σε διάπραξη αδικιών. Επομένως δεν μπορούν οι τρόποι τους να ονομαστούν κακοί τρόποι άσκησης. Η Σχολή του Φο και η Σχολή του Τάο είναι ορθόδοξες σχολές, όχι επειδή το χαρακτηριστικό του σύμπαντος συμβαδίζει με τους τρόπους καλλιέργειάς τους, αλλά επειδή οι τρόποι καλλιέργειάς τους –και της Σχολής του Φο και της Σχολής του Τάο– συμβαδίζουν με το χαρακτηριστικό του σύμπαντος. Έτσι, αφού η άσκηση καλλιέργειας της Σχολής του Τσίμεν συμβαδίζει κι αυτή με το χαρακτηριστικό του σύμπαντος, δεν είναι κακή εξάσκηση, αλλά μια ορθή σχολή. Κι αυτό επειδή το κριτήριο για τη διάκριση καλού και κακού ή καλοσύνης και κακίας είναι το χαρακτηριστικό του σύμπαντος. Η καλλιέργειά τους συμμορφώνεται με το χαρακτηριστικό του σύμπαντος, επομένως είναι κι αυτοί ορθή σχολή, παρ’ όλο που οι απαιτήσεις της διαφέρουν απ’ αυτές της Σχολής του Φο και της Σχολής του Τάο. Δεν διδάσκεται ευρέως σε μαθητές, αλλά σε ελάχιστα άτομα. Η Σχολή του Τάο διδάσκει πολλούς μαθητές, αλλά μόνο ένας λαμβάνει τη γνήσια διδασκαλία. Η Σχολή του Φο πιστεύει στη σωτηρία όλων των όντων κι έτσι όποιος έχει τη δυνατότητα να ασκήσει καλλιέργεια, μπορεί να το κάνει.

Όταν ένας τρόπος άσκησης της Σχολής του Τσίμεν μεταδίδεται, δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε δύο άτομα παρά μόνο σε ένα επιλεγμένο άτομο κι αυτό μετά από το πέρασμα μεγάλης χρονικής περιόδου. Γι’ αυτό και οι κοινοί άνθρωποι δεν μπορούσαν ποτέ κατά τη διάρκεια της ιστορίας να τους δουν. Βέβαια, όταν το τσιγκόνγκ ήταν στο αποκορύφωμα της φήμης του, είδα ότι μερικοί άνθρωποι και απ’ αυτή τη σχολή βγήκαν να διδάξουν. Ωστόσο, μετά από κάποιες προσπάθειες δημόσιας διδασκαλίας που έκαναν, συνειδητοποίησαν ότι δεν ήταν εφικτό, γιατί οι δάσκαλοί τους μερικά πράγματα τούς απαγόρευαν να τα μεταδώσουν στο κοινό. Εάν θέλεις να διαδώσεις πλατιά έναν τρόπο άσκησης, δεν μπορείς να επιλέγεις μαθητές. Αυτοί που θα έρθουν να μάθουν θα έχουν διάφορα επίπεδα σίνσινγκ και διάφορες νοοτροπίες – θα είναι άνθρωποι παντός είδους. Έτσι δεν μπορείς να επιλέξεις τους μαθητές που θα διδάξεις. Γι’ αυτό, τρόποι άσκησης από τη Σχολή του Τσίμεν δεν μπορούν να διδαχτούν ευρέως δημόσια. Κάνοντας το μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο, επειδή οι πρακτικές τους είναι πολύ μοναδικές.

Μερικοί άνθρωποι αναρωτιούνται: «η Σχολή του Φο καλλιεργεί τη Φύση του Φο και η Σχολή του Τάο καλλιεργεί το Τάο, τι θα γίνει ένας ασκούμενος της Σχολής του Τσίμεν μετά την ολοκλήρωση της καλλιέργειάς του;». Θα είναι ένας περιπλανώμενος θεός δίχως προσδιορισμένη περιοχή στο σύμπαν. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Ταθαγκάτα Σακιαμούνι έχει τον Παράδεισο Σάχα, ο Βούδας Αμιτάμπα έχει τον Παράδεισο της Υπέρτατης Μακαριότητας και ο Ιατρικός Βούδας έχει τον Κρυστάλλινο Παράδεισο. Κάθε Ταθαγκάτα ή Μέγας Φο έχει τον δικό του παράδεισο. Κάθε Μεγάλο Φωτισμένο Ον κατασκευάζει έναν δικό του παράδεισο και πολλοί από τους μαθητές του ζουν εκεί. Όμως αυτοί της Σχολής του Τσίμεν δεν έχουν καθορισμένα σύνορα στο σύμπαν και είναι σαν περιπλανώμενοι θεοί ή περιφερόμενοι αθάνατοι.

Ασκώντας Κακή Καλλιέργεια

Τι σημαίνει «άσκηση κακής καλλιέργειας»; Υπάρχουν αρκετές μορφές της. Υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που ασκούν αποκλειστικά κακή καλλιέργεια και αυτά που ασκούν έχουν μεταδοθεί από πολύ παλιά. Γιατί όμως μεταδίδουν αυτά τα πράγματα; Είναι επειδή επιδιώκουν φήμη, προσωπικό κέρδος και χρήματα ανάμεσα στους κοινούς ανθρώπους – αυτά είναι που θέλουν. Βέβαια τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν υψηλό επίπεδο σίνσινγκ και δεν μπορούν να λάβουν γκονγκ. Τότε τι μπορούν να λάβουν; Κάρμα. Όταν κάποιος έχει πάρα πολύ κάρμα, αυτό το κάρμα μπορεί να σχηματίσει μια μορφή ενέργειας. Το επίπεδο αυτού του ανθρώπου όμως είναι ανύπαρκτο και είναι ένα μηδενικό σε σύγκριση με έναν ασκούμενο. Ωστόσο σε σύγκριση με κοινούς ανθρώπους μπορεί να ασκήσει δύναμη πάνω τους, αφού το κάρμα είναι κι αυτό μια μορφή ενέργειας. Όταν η πυκνότητά του γίνει πολύ μεγάλη, μπορεί κι αυτό να δυναμώσει τις υπερφυσικές ικανότητες στο σώμα και να έχει μια τέτοια επίδραση. Έτσι ανά την ιστορία ανέκαθεν υπήρξαν άνθρωποι που δίδασκαν τέτοια πράγματα. Λένε: «Κάνω κακές πράξεις, βλαστημάω τους ανθρώπους και το γκονγκ μου αυξάνεται». Δεν αυξάνουν το γκονγκ τους. Στην πραγματικότητα αυξάνουν την πυκνότητα της μαύρης ουσίας, αφού κάνοντας κακές πράξεις τους προσδίνεται μαύρη ουσία, δηλαδή κάρμα. Έτσι μπορούν να ενδυναμώσουν αυτές τις ελάχιστες, μικρές και ασήμαντες εγγενείς υπερφυσικές τους ικανότητες μ’ αυτό το κάρμα. Μπορεί να αναπτύξουν μερικές μικρο-ικανότητες, χωρίς να μπορούν να κάνουν οτιδήποτε σημαντικό. Αυτοί οι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι κάνοντας κακές πράξεις μπορούν να αυξήσουν το γκονγκ τους – αυτό λένε.

Ορισμένοι λένε: «Αν ένας Τάο γίνει ένα μέτρο ψηλός, ένας δαίμονας θα γίνει δέκα μέτρα ψηλός». Αυτό είναι βλασφημία από τη μεριά των κοινών ανθρώπων. Ένας δαίμονας ποτέ δεν θα είναι ψηλότερος από έναν Τάο. Υπάρχει αυτό το γεγονός: Το σύμπαν που γνωρίζουμε ως ανθρώπινα όντα είναι ένα μικρό κομματάκι μεταξύ των αμέτρητων συμπάντων και το αποκαλούμε «σύμπαν» για συντομία. Στο τέλος κάθε μεγάλης χρονικής περιόδου πάντα επέρχεται στο σύμπαν μας μια τεράστια καταστροφή που καταστρέφει τα πάντα μέσα στο σύμπαν, περιλαμβάνοντας τους πλανήτες και όλη τη ζωή. Η κίνηση του σύμπαντος ακολουθεί έναν νόμο. Στο σύμπαν μας αυτής της περιόδου η ανθρώπινη φυλή δεν είναι το μοναδικό είδος που έχει διαφθαρεί. Πολλά όντα έχουν ήδη δει κάτι: Ότι σε σχέση με το παρόν, πριν από πάρα πολύ καιρό μια μεγάλη έκρηξη συνέβη σ’ αυτή τη διάσταση του σύμπαντος. Οι αστρονόμοι δεν μπορούν να το παρατηρήσουν σήμερα, γιατί αυτά που μπορούμε να βλέπουμε τώρα μέσα από τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια είναι πράγματα που έχουν συμβεί εδώ και 150 χιλιάδες έτη φωτός. Αν θέλουμε να δούμε τις αλλαγές που συμβαίνουν τώρα στα ουράνια σώματα, πρέπει να περιμένουμε 150 χιλιάδες έτη φωτός να περάσουν. Αυτή είναι μια πολύ μακρινή εποχή.

Σήμερα ολόκληρο το σύμπαν έχει ήδη υποστεί μεγάλη αλλαγή. Κάθε φορά που συμβαίνει μια τέτοια αλλαγή, όλη η ζωή σε ολόκληρο το σύμπαν καταστρέφεται ολοκληρωτικά και όλα τα όντα βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους αφανισμού. Κάθε φορά που αυτό συμβαίνει, θα πρέπει και το χαρακτηριστικό και όλη η ύλη που υπήρχε στο σύμπαν να ανατιναχτεί. Συνήθως όλες οι ζωές αφανίζονται από την έκρηξη, αλλά κάθε φορά δεν εξαλείφονται όλα από την έκρηξη. Όταν το νέο σύμπαν ανοικοδομείται από τα Μεγάλα Φωτισμένα Όντα σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα, κάποιες από τις ζωές που δεν αφανίστηκαν από την έκρηξη υπάρχουν ακόμα μέσα του. Τα Μεγάλα Φωτισμένα Όντα δομούν το σύμπαν σύμφωνα με τα δικά τους χαρακτηριστικά και κριτήρια. Επομένως το νέο σύμπαν θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του προηγούμενου σύμπαντος.

Όσα έχουν επιζήσει από την έκρηξη θα συνεχίσουν να διατηρούν το προηγούμενο χαρακτηριστικό και τις παλιότερες αρχές όταν κάνουν πράγματα σε αυτό το σύμπαν. Το νεο-οικοδομημένο σύμπαν θα ακολουθεί τα χαρακτηριστικά και τις αρχές του νέου σύμπαντος στο πώς λειτουργεί. Έτσι όλα αυτά που δεν αφανίστηκαν από την έκρηξη καταλήγουν να γίνουν δαίμονες που παρεμποδίζουν τις αρχές του σύμπαντος. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι τόσο κακοί. Απλώς υπακούουν στα χαρακτηριστικά του σύμπαντος της προηγούμενης περιόδου και είναι αυτοί που οι άνθρωποι αναφέρουν ως ουράνιους δαίμονες. Ωστόσο δεν αποτελούν απειλή για τους κοινούς ανθρώπους και ούτε ασφαλώς βλάπτουν τους ανθρώπους. Απλώς τηρούν τις δικές τους αρχές όταν κάνουν πράγματα. Στο παρελθόν δεν επιτρεπόταν να το γνωρίζουν αυτό οι κοινοί άνθρωποι. Έχω πει ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί Φο πέρα από το επίπεδο του Ταθαγκάτα. Αυτοί οι δαίμονες δεν είναι τίποτα. Στην πραγματικότητα συγκριτικά είναι πολύ μικροσκοπικοί. Τα γηρατειά, η αρρώστια και ο θάνατος είναι κι αυτά μορφές δαιμόνων, αλλά δημιουργούνται για να διατηρούν το χαρακτηριστικό του σύμπαντος.

Ο Βουδισμός πιστεύει στη μετενσάρκωση και ως εκ τούτου αναφέρει το ζήτημα της ασούρα . Στην πραγματικότητα αναφέρεται σε όντα που ζουν σε διαφορετικές διαστάσεις, αλλά δεν φέρουν την ανθρώπινη εγγενή φύση. Στα μάτια των Μεγάλων Φωτισμένων Όντων αυτά τα όντα βρίσκονται σε πάρα πολύ χαμηλό επίπεδο και είναι εντελώς ανίκανα. Παρ’ όλα αυτά, στα μάτια των κοινών ανθρώπων φαντάζουν τρομαχτικά, αφού διαθέτουν κάποια ποσότητα ενέργειας. Θεωρούν τους κοινούς ανθρώπους ζώα και τους αρέσει να τρέφονται με ανθρώπους. Στα πρόσφατα χρόνια βγήκαν επίσης να διδάξουν και τσιγκόνγκ. Τι είδους πράγματα είναι; Πώς μπορεί να μοιάζουν με ανθρώπινα όντα; Φαίνονται πολύ τρομακτικά. Μόλις μάθετε τα πράγματά τους, θα πρέπει να πάτε μαζί τους και να γίνετε ένας απ’ αυτούς. Εάν κατά την εξάσκηση του τσιγκόνγκ, κάποιοι άνθρωποι έχουν κακές σκέψεις που συμφωνούν με τη δική τους νοοτροπία, θα έρθουν να διδάξουν αυτούς τους ανθρώπους. Όμως ένας ορθός νους μπορεί να υποτάξει εκατό κακά. Εάν δεν επιδιώκετε τίποτα, κανείς δεν θα τολμήσει να σας ενοχλήσει. Εάν αναπτύξετε κακές σκέψεις ή επιδιώξετε κάτι κακό, θα έρθουν να σας βοηθήσουν και τότε θα ακολουθήσετε έναν δαιμονικό τρόπο καλλιέργειας. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να συμβεί.

Υπάρχει και άλλη μια κατάσταση που αποκαλείται «ασυνείδητη άσκηση κακής καλλιέργειας». Τι σημαίνει «ασυνείδητη άσκηση κακής καλλιέργειας»; Σημαίνει το να ασκεί κάποιος κακή καλλιέργεια χωρίς να το αντιλαμβάνεται. Αυτό το πρόβλημα είναι πολύ συχνό και πολύ εκτεταμένο. Όπως ανέφερα τις προάλλες, πολλοί άνθρωποι την ώρα που εξασκούν τσιγκόνγκ έχουν κακές σκέψεις στον νου τους. Τους βλέπετε εκεί να κάνουν την όρθια άσκηση κι ενώ τα χέρια και τα πόδια τους τρέμουν από κούραση, ο νους τους δεν είναι ήσυχος. Κάποιος σκέφτεται: «Οι τιμές ανεβαίνουν. Όταν τελειώσω την άσκηση, πρέπει να πάω για ψώνια. Εάν δεν βιαστώ, θα πληρώσω περισσότερα». Άλλος πιο εκεί σκέφτεται: «Από την εταιρία μου τώρα διαθέτουν διαμερίσματα. Θα καταφέρω να πάρω ένα; Με τον υπεύθυνο διάθεσης των διαμερισμάτων πάντα είχα προβλήματα…». Όσο πιο πολύ το σκέφτεται, τόσο πιο πολύ θυμώνει: «Δεν θα μου διαθέσει διαμέρισμα. Πώς να τον αντιμετωπίσω…». Παντός είδους σκέψεις προκύπτουν. Όπως είπα και νωρίτερα, κάνουν σχόλια για οτιδήποτε, από οικογενειακά ζητήματα μέχρι κρατικές υποθέσεις. Όταν μιλούν για δυσάρεστα θέματα, όσο τα συζητούν τόσο πιο πολύ θυμώνουν.

Όταν ασκείτε τσιγκόνγκ πρέπει να παίρνετε πολύ σοβαρά υπόψη σας το ντε. Έτσι την ώρα που κάνετε τις ασκήσεις, εάν δεν σκέφτεστε καλά πράγματα, τουλάχιστον μην σκέφτεστε κακά πράγματα. Το καλύτερο είναι να μη σκέφτεστε τίποτα. Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της εξάσκησης του τσιγκόνγκ στο χαμηλό επίπεδο πρέπει να τεθούν θεμέλια. Αυτά τα θεμέλια εκτελούν μια πολύ σημαντική λειτουργία και γι’ αυτόν τον λόγο η νοητική σας διεργασία παίζει ρόλο. Σκεφτείτε το όλοι. Τι προσθέτετε στο γκονγκ σας; Πώς μπορεί αυτό που ασκείτε να είναι καλό; Πώς μπορεί να μην είναι μαύρο; Πόσοι άνθρωποι την ώρα που ασκούν τσιγκόνγκ δεν έχουν τέτοιες σκέψεις; Γιατί ενώ ασκείτε αδιάκοπα τσιγκόνγκ, δεν έχουν φύγει οι αρρώστιες σας; Ίσως ορισμένοι άνθρωποι να μην έχουν αυτές τις κακές σκέψεις στους τόπους εξάσκησης, αλλά πάντα ασκούν τσιγκόνγκ αναζητώντας υπερφυσικές ικανότητες ή επιδιώκοντας το ένα ή το άλλο κι έχουν κάθε είδους νοοτροπία και έντονη επιθυμία. Έτσι στην πραγματικότητα ασκούν κακή καλλιέργεια χωρίς να το ξέρουν. Εάν τους πείτε ότι ασκούν κακή καλλιέργεια, θα συγχυστούν: «Ο τάδε πασίγνωστος δάσκαλος του τσιγκόνγκ είναι ο δάσκαλός μου…». Ναι, αλλά αυτός ο πασίγνωστος δάσκαλος του τσιγκόνγκ σάς ζήτησε να υπολογίζετε πολύ σοβαρά το ντε. Το κάνατε; Κατά τη διάρκεια της εξάσκησης του τσιγκόνγκ, πάντα παρεμβάλετε μέσα και ορισμένες κακές σκέψεις. Άρα πώς είναι δυνατόν να πάρετε από την εξάσκηση καλά πράγματα; Αυτό είναι το πρόβλημα και αυτή η ασυνείδητη άσκηση κακής καλλιέργειας – είναι κάτι πολύ κοινό.

Διπλή Καλλιέργεια Άντρα και Γυναίκας

Στην κοινότητα των καλλιεργητών υπάρχει μια μέθοδος καλλιέργειας που αποκαλείται «διπλή καλλιέργεια άνδρα και γυναίκας». Ίσως να έχετε δει στους τρόπους καλλιέργειας του Θιβετιανού Ταντρισμού, σε γλυπτά ή σε πορτραίτα των Φο, μια αρσενική φιγούρα να κρατά ένα θηλυκό σώμα ενώ ασκεί καλλιέργεια. Η μορφή που η αρσενική φιγούρα έχει μερικές φορές είναι ένας Φο και κρατά μια γυμνή γυναίκα. Υπάρχουν επίσης παραλλαγμένες μορφές Φο έχοντας την εμφάνιση ενός Βάτζρα με κεφάλι ταύρου και πρόσωπο αλόγου και οι οποίοι επίσης κρατούν ένα γυμνό γυναικείο σώμα. Γιατί όμως είναι έτσι; Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε ένα ζήτημα. Στον πλανήτη μας δεν είναι μόνο η Κίνα που έχει επηρεαστεί από τον Κομφουκιανισμό. Πριν μερικούς αιώνες ολόκληρη η ανθρώπινη φυλή μας είχε παρόμοιες ηθικές αξίες. Έτσι αυτή η μέθοδος καλλιέργειας στην πραγματικότητα δεν προήλθε από τον πλανήτη μας. Ήρθε από κάποιον άλλο πλανήτη, αλλά αυτή η μέθοδος μπορεί όντως να χρησιμοποιηθεί για άσκηση καλλιέργειας. Όταν αυτή η μέθοδος καλλιέργειας συστήθηκε στην Κίνα τον καιρό εκείνο, ήταν αδύνατον για τον κινέζικο λαό να την αποδεχτεί, εφόσον περιείχε διπλή καλλιέργεια άντρα και γυναίκας και κάποια άλλα κομμάτια κρυφών τεχνικών. Ως αποτέλεσμα ο Κινέζος αυτοκράτορας της περιόδου Χουιτσάνγκ της Δυναστείας Τανγκ την απαγόρευσε. Έτσι απαγορεύτηκε η διδασκαλία και η διάδοσή της στις περιοχές των Χαν και εκείνο τον καιρό ονομαζόταν Ταντρισμός Τανγκ. Όμως μεταδόθηκε στο Θιβέτ, που έχει ένα μοναδικό περιβάλλον και αποτελεί μια ιδιαίτερη περιοχή. Και γιατί ασκούν καλλιέργεια κατ’ αυτόν τον τρόπο; Ο σκοπός της διπλής καλλιέργειας άντρα και γυναίκας είναι να συλλεχτεί γιν για τη συμπλήρωση του γιανγκ και αντιστρόφως, έτσι ώστε μέσα από αμοιβαία συμπλήρωση για αμοιβαία καλλιέργεια να επιτευχθεί ο σκοπός της εξισορρόπησης του γιν και του γιανγκ.

Είναι γνωστό ότι σύμφωνα είτε με τη Σχολή του Φο είτε με τη Σχολή του Τάο και πιο ειδικά σύμφωνα με την Ταοϊστική θεωρία του γιν και του γιανγκ, το ανθρώπινο σώμα εκ φύσεως έχει και γιν και γιανγκ. Επειδή το ανθρώπινο σώμα έχει και γιν και γιανγκ, μπορεί μέσω της άσκησης καλλιέργειας να αναπτύξει διάφορες υπερφυσικές ικανότητες και έμβια όντα όπως το Αθάνατο Βρέφος, Καλλιεργημένα Βρέφη, Φάσεν κ.λπ. Λόγω της ύπαρξης και του γιν και του γιανγκ μπορούν μέσω της καλλιέργειας στην περιοχή του νταντιέν να αναπτυχθούν πάρα πολλά έμβια όντα ανεξάρτητα από το αν το σώμα είναι αρσενικό ή θηλυκό – είναι το ίδιο. Αυτή η θεωρία έχει πραγματικά νόημα. Η Σχολή του Τάο συνήθως θεωρεί το πάνω μέρος του σώματος σαν γιανγκ και το κάτω σαν γιν. Ορισμένοι επίσης θεωρούν το πίσω μέρος του σώματος ως γιανγκ και το εμπρός ως γιν. Άλλοι θεωρούν το αριστερό μισό του σώματος γιανγκ και το δεξί γιν. Στην Κίνα έχουμε ένα ρητό: «άντρας αριστερά, γυναίκα δεξιά» και προέρχεται από εκεί. Επειδή το ανθρώπινο σώμα εκ φύσεως έχει και γιν και γιανγκ, με τις αλληλοεπιδράσεις του γιν και του γιανγκ μπορεί από μόνο του να πετύχει την ισορροπία του γιν και του γιανγκ. Μπορεί συνεπώς να γεννήσει πολλά έμβια όντα.

Αυτό επομένως εξηγεί το γιατί εμείς, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε διπλή καλλιέργεια άντρα και γυναίκας, μπορούμε παρ’ όλα αυτά να φτάσουμε σε πολύ υψηλά επίπεδα στην καλλιέργεια. Αν κατά την καλλιέργειά του κάποιος χρησιμοποιήσει εσφαλμένα τη μέθοδο της διπλής καλλιέργειας άντρα και γυναίκας, θα προκαλέσει δαιμονική παρέμβαση κι έτσι θα γίνει κακή εξάσκηση. Στον Ταντρισμό, εάν η διπλή καλλιέργεια άντρα και γυναίκας πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο, ο μοναχός ή ο λάμα πρέπει να έχει φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο καλλιέργειας. Από εκείνη τη στιγμή ο δάσκαλός του μπορεί να τον καθοδηγήσει σ’ αυτού του είδους την άσκηση καλλιέργειας. Επειδή το επίπεδο του σίνσινγκ του ατόμου αυτού είναι πολύ υψηλό, μπορεί να συμπεριφερθεί καλά χωρίς να γίνει διεστραμμένος. Αλλά κάποιος με σίνσινγκ χαμηλού επιπέδου δεν πρέπει καθόλου να καταφύγει σ’ αυτή τη μέθοδο. Διαφορετικά αυτός ο άνθρωπος αναπόφευκτα θα ακολουθήσει κακή εξάσκηση. Με σίνσινγκ χαμηλού επιπέδου και μην έχοντας εγκαταλείψει επιθυμίες και πόθους των κοινών ανθρώπων, το μέτρο του σίνσινγκ του βρίσκεται ακριβώς εκεί κι έτσι αναπόφευκτα θα είναι κακό εάν χρησιμοποιηθεί. Γι’ αυτό είπαμε ότι όταν προωθείται επιπόλαια σε χαμηλό επίπεδο αυτή η διδασκαλία είναι σίγουρα κακή εξάσκηση.

Τα τελευταία χρόνια κάμποσοι δάσκαλοι του τσιγκόνγκ διδάσκουν τη διπλή καλλιέργεια αρσενικού και θηλυκού. Τι το παράξενο μ’ αυτό; Η διπλή καλλιέργεια άντρα και γυναίκας είχε ήδη εμφανιστεί σε μεθόδους της Σχολής του Τάο. Κι αυτό δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο, αλλά άρχισε από την εποχή της Δυναστείας Τανγκ. Πώς μπορεί η Σχολή του Τάο να έχει τη διπλή καλλιέργεια αρσενικού και θηλυκού; Σύμφωνα με τη θεωρία του Τάι Τζι της Σχολής του Τάο, το ανθρώπινο σώμα είναι ένα μικρό σύμπαν που εκ φύσεως έχει γιν και γιανγκ. Όλες οι γνήσιες, ορθές διδασκαλίες έχουν μεταδοθεί από πολύ μακρινές εποχές. Οποιαδήποτε επιπόλαιη μετατροπή ή επιπόλαιη προσθήκη θα ανακατέψει αυτή τη συγκεκριμένη σχολή εξάσκησης και θα την καταστήσει ανίκανη να επιτύχει τον στόχο της ολοκλήρωσης στην καλλιέργεια. Έτσι, αν μια μέθοδος άσκησης δεν περιλαμβάνει διπλή καλλιέργεια άντρα και γυναίκας, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσετε κάτι τέτοιο. Αλλιώς θα λοξοδρομήσετε και θα συναντήσετε προβλήματα. Ειδικά στη δική μας, τη Σχολή του Φάλουν Ντάφα, δεν υπάρχει διπλή καλλιέργεια άντρα και γυναίκας και ούτε το χρειαζόμαστε. Έτσι αντιμετωπίζουμε αυτό το ζήτημα.

Ταυτόχρονη Καλλιέργεια Νου και Σώματος

Έχω ήδη εξηγήσει το ζήτημα της ταυτόχρονης καλλιέργειας νου και σώματος σε όλους σας. Ταυτόχρονη καλλιέργεια νου και σώματος σημαίνει πως, ενώ καλλιεργείτε το σίνσινγκ σας, ταυτόχρονα καλλιεργείτε και το σώμα σας ή, με άλλα λόγια, μεταμορφώνετε το εγγενές σας σώμα (μπέντι). Καθώς το σώμα σας μεταμορφώνεται και τα ανθρώπινα κύτταρα σταδιακά αντικαθιστούνται από ύλη υψηλής ενέργειας, η γήρανση επιβραδύνεται. Το σώμα σας θα φαίνεται σαν να επιστρέφει βαθμιαία στα νιάτα και θα υφίσταται βαθμιαία μεταμόρφωση, μέχρι που στο τέλος θα αντικατασταθεί πλήρως από ύλη υψηλής ενέργειας. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα το σώμα σας θα έχει μετατραπεί σε ένα άλλου είδους σώμα. Αυτό το σώμα, όπως είπα νωρίτερα, θα έχει πλέον υπερβεί τα Πέντε Στοιχεία. Αφού δεν θα περιορίζεται πια στα Πέντε στοιχεία, το σώμα σας δεν θα εκφυλίζεται πλέον.

Στην άσκηση καλλιέργειας σε μοναστήρια ασχολούνται μόνο με την καλλιέργεια του νου κι έτσι δεν διδάσκουν ασκήσεις ούτε καλλιεργούν το σώμα. Ασκούν Νιρβάνα, επειδή η μέθοδος που δίδαξε ο Σακιαμούνι απαιτεί Νιρβάνα. Στην πραγματικότητα ο ίδιος ο Σακιαμούνι είχε μια εξαιρετικά υψηλού επιπέδου μέθοδο και μπορούσε να μεταμορφώσει εντελώς το μπέντι του σε ύλη υψηλής ενέργειας και να το πάρει μαζί του. Αλλά για να αφήσει πίσω τη μέθοδο καλλιέργειάς του, αυτός ο ίδιος πήρε το δρόμο της Νιρβάνα. Γιατί το δίδαξε κατ’ αυτόν τον τρόπο; Το έκανε για να αναγκάσει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν στο μέγιστο βαθμό τις προσκολλήσεις και τα πάντα, περιλαμβάνοντας στο τέλος ακόμη και το ίδιο τους το σώμα. Όλες οι προσκολλήσεις έπρεπε να εγκαταλειφθούν. Επέλεξε τον δρόμο της Νιρβάνα, προκειμένου οι άνθρωποι να το πετύχουν αυτό όσο το δυνατόν περισσότερο. Έτσι οι Βουδιστές μοναχοί ανά τους αιώνες έχουν όλοι πάρει τον δρόμο της Νιρβάνα. Νιρβάνα σημαίνει ότι, όταν ένας μοναχός πεθαίνει, εγκαταλείπει το φυσικό του σώμα και το Αρχέγονο Πνεύμα του ανεβαίνει μαζί με το γκονγκ του.

Στη Σχολή του Τάο δίνουν έμφαση στην καλλιέργεια του σώματος. Επειδή επιλέγουν τους μαθητές και δεν τους απασχολεί η προσφορά σωτηρίας σε όλα τα όντα, έχουν ιδιαίτερα εξαίρετους μαθητές. Έτσι διδάσκουν πράγματα και τεχνικές για την καλλιέργεια της ζωής. Σε ό,τι αφορά τη Σχολή του Φο με τη στενή έννοια και τον Βουδισμό ειδικότερα, αυτά τα πράγματα γενικά δεν διδάσκονται. Αυτό δεν σημαίνει πως καμία από τις πρακτικές της Σχολής του Φο δεν τα διδάσκει. Πολλές υψηλού επιπέδου πρακτικές της Σχολής του Φο επίσης τα διδάσκουν. Η δική μας σχολή εξάσκησης τα διδάσκει. Το Φάλουν Ντάφα μας απαιτεί και το μπέντι και το Αθάνατο Βρέφος. Όμως υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο. Το Αθάνατο Βρέφος είναι κι αυτό ένα σώμα φτιαγμένο από ύλη υψηλής ενέργειας, αλλά δεν μπορεί να εμφανιστεί ελεύθερα στη διάστασή μας. Για να μπορεί να διατηρεί την όψη ενός κοινού ανθρώπου για μακρά χρονική περίοδο σ’ αυτή τη διάσταση, θα χρειαζόταν να έχει κι αυτό ένα μπέντι όπως εμείς. Γι’ αυτόν τον λόγο, όταν το μπέντι σας μεταμορφώνεται, η διάταξη των μορίων του δεν αλλάζει, ακόμα κι αν τα κύτταρά του έχουν αντικατασταθεί από ύλη υψηλής ενέργειας. Έτσι το σώμα σας φαίνεται παρόμοιο μ’ αυτό ενός κοινού ανθρώπου. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει διαφορά. Πιο συγκεκριμένα, αυτό το σώμα μπορεί να μπαίνει σε άλλες διαστάσεις.

Αυτές οι πρακτικές που καλλιεργούν και τον νου και το σώμα ασκούν αναζωογονητική επίδραση και σας κάνουν να φαίνεστε πολύ νεότεροι απ’ όσο είστε. Μια μέρα κάποια με ρώτησε: «Δάσκαλε, πόσο χρονών νομίζεις ότι είμαι;». Στην πραγματικότητα πλησίαζε τα εβδομήντα, αλλά φαινόταν μόλις λίγο πάνω από σαράντα. Το πρόσωπό της δεν είχε καθόλου ρυτίδες και ήταν καθαρό και λαμπερό με ρόδινη επιδερμίδα. Σε καμία περίπτωση δεν έμοιαζε με άνθρωπο που πλησίαζε τα εβδομήντα. Αυτό συμβαίνει στους ασκούμενούς μας, του Φάλουν Ντάφα. Για να πω ένα αστείο, πάντα αρέσει στις νέες γυναίκες να βάζουν μακιγιάζ για να κάνουν το πρόσωπό τους να φαίνεται πιο λευκό και πιο ωραίο. Θα έλεγα ότι αν πράγματι ακολουθείτε μια άσκηση καλλιέργειας του νου και του σώματος, αυτό θα το πετύχετε φυσιολογικά. Είναι εγγυημένο ότι δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιείτε καλλυντικά. Δεν θα δώσουμε άλλα τέτοια παραδείγματα. Στο παρελθόν υπήρχαν αρκετοί ηλικιωμένοι στα διάφορα επαγγέλματα και με θεωρούσαν νεαρό. Τα πράγματα έχουν καλυτερέψει σήμερα και υπάρχουν αρκετά περισσότεροι νέοι άνθρωποι σε κάθε επάγγελμα. Στην πραγματικότητα, δεν είμαι νέος πια. Πάω για τα πενήντα, αφού τώρα είμαι ήδη σαράντα τριών χρονών.

Φάσεν

Υπάρχει ένα πεδίο γύρω από τις απεικονίσεις των Φο. Γιατί; Πολλοί δεν μπορούν να το εξηγήσουν. Μερικοί λένε: «Το πεδίο γύρω από το άγαλμα ενός Φο προέρχεται από τους μοναχούς που ψέλνουν τις άγιες γραφές μπροστά σ’ αυτό». Με άλλα λόγια, το πεδίο δημιουργείται από την άσκηση καλλιέργειας των μοναχών μπροστά σ’ αυτό. Αλλά, είτε είναι από την άσκηση καλλιέργειας των μοναχών είτε άλλων, αυτή η ενέργεια θα έπρεπε να είναι διασκορπισμένη και μη κατευθυνόμενη. Το πάτωμα, τα ταβάνια και οι τοίχοι ολόκληρου του ναού θα έπρεπε να είχαν το ίδιο πεδίο. Τότε γιατί μόνο το πεδίο γύρω από το άγαλμα του Φο είναι τόσο ισχυρό; Ειδικότερα γύρω από απεικονίσεις των Φο σε μακρινά βουνά, μέσα σε σπηλιές ή πάνω σε βράχους συνήθως υπάρχει πεδίο. Γιατί υπάρχει αυτό το πεδίο; Ορισμένοι το εξηγούν έτσι, κάποιοι άλλοι αλλιώς, αλλά ακόμα δεν μπορούν να καταλήξουν σε κάτι πειστικό. Στην πραγματικότητα το άγαλμα ενός Φο έχει πάνω του το πεδίο του φάσεν ενός Μεγάλου Φωτισμένου Όντος. Επειδή το φάσεν του Μεγάλου Φωτισμένου Όντος είναι εκεί, έχει ενέργεια.

Έτσι λοιπόν σκεφτείτε το όλοι, είτε είναι ο Σακιαμούνι είτε η Μποντισάτβα Αβαλοκιτεσβάρα , εάν πράγματι υπήρχαν στην ιστορία, δεν ήταν κι αυτοί ασκούμενοι κατά τη διάρκεια της δικής τους άσκησης καλλιέργειας; Όσοι ασκούν καλλιέργεια στο πολύ υψηλό επίπεδο του Πέραν του Νόμου του Τριπλού Κόσμου θα αναπτύξουν φάσεν. Το φάσεν γεννιέται στην περιοχή του νταντιέν, είναι δημιουργημένο από Φα και γκονγκ και εκδηλώνεται σε άλλες διαστάσεις. Το φάσεν έχει την ίδια τεράστια δύναμη που έχει και το άτομο, αλλά η συνείδησή του και οι σκέψεις του ελέγχονται απ’ αυτό το άτομο. Όμως το φάσεν είναι ταυτόχρονα μια ολοκληρωμένη, ανεξάρτητη και ρεαλιστική ζωή. Μπορεί να κάνει οτιδήποτε και από μόνο του. Αυτό που το φάσεν κάνει είναι ακριβώς το ίδιο μ’ αυτό που θέλει να κάνει η Κύρια συνείδηση του ανθρώπου. Εάν ένας άνθρωπος είναι να κάνει κάτι κατά έναν τρόπο, το φάσεν του θα κάνει ακριβώς το ίδιο με τον ίδιο τρόπο. Αυτό εννοούμε όταν αναφερόμαστε στο φάσεν. Όταν θέλω να κάνω κάτι, όπως το να ρυθμίσω τα σώματα των γνήσιων ασκουμένων, μπορεί να πραγματοποιηθεί από τα φάσεν μου. Επειδή το φάσεν δεν φέρει το σώμα ενός κοινού ανθρώπου, εκδηλώνεται μόνο σε άλλες διαστάσεις. Το σώμα του δεν είναι ένα σώμα σταθερό και αμετάβλητο. Αντιθέτως, μπορεί να μεγαλώνει και να μικραίνει. Μερικές φορές γίνεται πολύ μεγάλο, τόσο μεγάλο που δεν μπορείτε να δείτε ολόκληρο το κεφάλι του. Μερικές φορές γίνεται πολύ μικρό, μικρότερο κι από ένα κύτταρο.

Καθαγίαση

Το άγαλμα ενός Φο που παρασκευάζεται σε ένα εργοστάσιο είναι μόνο ένα τέχνημα. Ο σκοπός της «καθαγίασης» είναι να προσκληθεί να έρθει το φάσεν ενός Φο και να μείνει στο άγαλμα. Τότε οι άνθρωποι θα πάρουν αυτό το άγαλμα σαν ένα είδος χειροπιαστού σώματος και θα το λατρέψουν. Όταν κατά την άσκηση καλλιέργειάς του ένας ασκούμενος έχει ευλαβή καρδιά, το φάσεν πάνω στο άγαλμα του Φο θα προφυλάξει τον Φα γι’ αυτόν τον άνθρωπο, θα τον φροντίσει και θα τον προστατεύσει. Αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός της καθαγίασης – και μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν εκπέμπονται ενάρετες σκέψεις κατά την επίσημη τελετή καθαγίασης, είτε από Μεγάλα Φωτισμένα Όντα πολύ υψηλού επιπέδου, είτε από ασκούμενους σε πολύ υψηλά επίπεδα καλλιέργειας που έχουν αυτή την ικανότητα.

Στους ναούς, όπως λέει ο κόσμος, τα αγάλματα του Φο είναι απαραίτητο να περάσουν από καθαγίαση, γιατί χωρίς καθαγίαση θα είναι άχρηστα. Σήμερα στους ναούς δεν υπάρχουν πλέον γνήσιοι μεγάλοι δάσκαλοι ανάμεσα στους μοναχούς – έχουν όλοι αποχωρήσει. Μετά από τη Μεγάλη Πολιτιστική Επανάσταση ορισμένοι απ’ αυτούς τους νεότερους μοναχούς, που δεν έλαβαν γνήσια διδασκαλία, έγιναν ηγούμενοι και πολλά πράγματα έχουν χαθεί και δεν έχουν μεταδοθεί. Αν ρωτήσετε κάποιον απ’ αυτούς για τον σκοπό της καθαγίασης, θα σας πει πως μετά την καθαγίαση το άγαλμα του Φο θα αρχίσει να λειτουργεί. Δεν μπορεί να εξηγήσει καθαρά πώς ακριβώς λειτουργεί. Έτσι το μόνο που κάνει είναι να κρατά την τελετή. Τοποθετεί ένα μικρό αντίγραφο Βουδιστικής αγίας γραφής μέσα στο άγαλμα του Φο, σφραγίζει το άγαλμα με χαρτί και ψέλνει τις γραφές μπροστά σ’ αυτό. Κι αυτό το αποκαλεί καθαγίαση. Είναι όμως δυνατόν ο στόχος της καθαγίασης να επιτευχθεί; Αυτό εξαρτάται από το πώς ψέλνει τις γραφές. Ο Σακιαμούνι μίλησε για ορθές σκέψεις – θα πρέπει να ψέλνετε την αγία γραφή με ορθό νου και αμέριστη προσοχή, προκειμένου να τραντάξετε τον παράδεισο της καλλιέργειας που ασκείτε. Μόνο τότε μπορείτε να προσκαλέσετε ένα Μεγάλο Φωτισμένο Ον και μόνο όταν το φάσεν ενός Μεγάλου Φωτισμένου Όντος έρθει στο άγαλμα του Φο μπορεί ο στόχος της καθαγίασης να επιτευχθεί.

Ενώ ψέλνουν την αγία γραφή εκεί πέρα, μερικοί μοναχοί σκέφτονται από μέσα τους: «Μετά την καθαγίαση, πόσα λεφτά θα πληρωθώ;». Ή ενώ ψέλνουν την αγία γραφή, μπορεί να σκεφτούν: «Ο τάδε κι ο δείνα μού συμπεριφέρθηκαν τόσο άσχημα». Έχουν επίσης και προσωπικές διαμάχες μεταξύ τους. Τώρα είναι η Τελική Περίοδος του Ντάρμα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό το φαινόμενο δεν υπάρχει. Δεν κατακρίνουμε τον Βουδισμό εδώ, αλλά πολλοί ναοί στην Τελική Περίοδο του Ντάρμα δεν είναι πραγματικά γαλήνιοι. Όταν σκέφτονται αυτά τα πράγματα και εκπέμπουν τέτοιες κακές σκέψεις πώς είναι δυνατόν ένα Μεγάλο Φωτισμένο Ον να έρθει; Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο στόχος της καθαγίασης να επιτευχθεί. Αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο. Υπάρχουν ακόμα μερικοί καλοί ναοί και Ταοϊστικά μοναστήρια – είναι οι εξαιρέσεις.

Σε μια πόλη είδα έναν μοναχό που είχε πολύ σκοτεινά χέρια. Έβαλε ένα αντίγραφο της αγίας γραφής μέσα στο άγαλμα ενός Φο και το σφράγισε αδέξια. Αφού μουρμούρισε ορισμένα λόγια, θεώρησε πως η διαδικασία της καθαγίασης τελείωσε. Τότε έπιασε άλλο ένα άγαλμα του Φο και μουρμούρισε πάλι μερικά λόγια. Για κάθε καθαγίαση χρέωνε 40 γιουάν. Σήμερα οι μοναχοί έχουν εμπορευματοποιήσει την καθαγίαση και βγάζουν χρήματα απ’ αυτήν. Το κοίταξα και δεν είδα καμιά καθαγίαση, αφού δεν μπορούσε καθόλου να το κάνει. Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς πως ακόμα και οι μοναχοί κάνουν τέτοια πράγματα σήμερα. Τι άλλο έχω δει; Ήταν ένας άνθρωπος σε έναν ναό που έμοιαζε με αμύητο Βουδιστή και ισχυριζόταν πως έκανε δήθεν καθαγίαση για ένα άγαλμα του Φο. Έβγαλε έναν καθρέφτη και τον έστρεψε προς τον ήλιο για να αντανακλά το φως του ήλιου πάνω στο άγαλμα του Φο. Τότε είπε ότι η καθαγίαση τελείωσε. Τόσο γελοίο έχει γίνει! Σε τέτοιο σημείο έχει φτάσει ο Βουδισμός σήμερα και αυτό είναι πολύ κοινό φαινόμενο.

Στην πόλη Ναντζίνγκ κατασκευάστηκε ένα μεγάλο χάλκινο άγαλμα του Φο και τοποθετήθηκε στο νησί Λαντάου στο Χονγκ Κονγκ. Είναι ένα τεράστιο άγαλμα του Φο. Πολλοί μοναχοί απ’ όλον τον κόσμο ήρθαν για να καθαγιάσουν το άγαλμα. Ένας από τους μοναχούς έστρεψε έναν καθρέφτη προς τον ήλιο, ώστε να αντανακλά το φως του ήλιου στο πρόσωπο του αγάλματος του Φο, λέγοντας ότι αυτή ήταν η καθαγίαση. Πώς μπόρεσαν να το κάνουν αυτό σε μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση, σε ένα τόσο επίσημο γεγονός; Το βρίσκω ειλικρινά αξιοθρήνητο! Γι’ αυτό ο Σακιαμούνι είπε πως: «Στην Τελική Περίοδο του Ντάρμα, οι μοναχοί θα δυσκολεύονται να σώσουν τον εαυτό τους, πόσω μάλλον να προσφέρουν σωτηρία σε άλλους». Εκτός αυτού, πολλοί μοναχοί ερμηνεύουν τις Βουδιστικές άγιες γραφές μέσα από τη δική τους προσωπική αντίληψη. Ακόμη και το αρχαίο Ταοϊστικό κείμενο της Μητέρας Βασίλισσας της Δύσης έφτασε στους ναούς. Πολλά πράγματα που δεν είναι κλασική Βουδιστική ύλη έχουν μπει στους ναούς, επιφέροντας χαοτικές καταστάσεις και προκαλώντας τεράστια σύγχυση. Βέβαια υπάρχουν ακόμα μοναχοί που ασκούν ειλικρινά καλλιέργεια και είναι πολύ καλοί. Στην πραγματικότητα η καθαγίαση σημαίνει να προσκληθεί το φάσεν ενός Μεγάλου Φωτισμένου Όντος και να έρθει να μείνει πάνω στο άγαλμα του Φο. Αυτό είναι καθαγίαση.

Αν ένα άγαλμα του Φο δεν έχει καθαγιαστεί, τότε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λατρευτεί. Εάν λατρευτεί θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες. Ποιες θα είναι οι σοβαρές συνέπειες; Σήμερα αυτοί που μελετούν το ανθρώπινο σώμα έχουν ανακαλύψει ότι οι ανθρώπινες σκέψεις και οι νοητικές μας δραστηριότητες μπορούν να δημιουργήσουν μια ουσία. Σε πολύ υψηλό επίπεδο έχουμε δει ότι πράγματι είναι ουσία, αλλά αυτή η ουσία δεν έχει τη μορφή των εγκεφαλικών κυμάτων που έχουμε ανακαλύψει σήμερα στην επιστημονική έρευνα. Αντιθέτως, έχει τη μορφή ολοκληρωμένου ανθρώπινου εγκεφάλου. Τυπικά αυτό που οι κοινοί άνθρωποι εκπέμπουν όταν σκέφτονται κάτι, υφίσταται με τη μορφή ανθρώπινου εγκεφάλου. Επειδή όμως δεν έχει ενέργεια, μετά από λίγο διασκορπίζεται. Η ενέργεια ενός ασκουμένου ωστόσο μπορεί να διατηρηθεί πολύ περισσότερο. Σε αντίθεση μ’ αυτό που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν, το άγαλμα του Φο δεν έχει καμία σκέψη μετά την κατασκευή του στο εργοστάσιο – καμία. Ορισμένα αγάλματα του Φο δεν έχουν περάσει από καθαγίαση, αλλά ούτε πέτυχε η καθαγίασή τους ακόμα και μετά τη μεταφορά τους σε ναούς. Εάν αναλάβει να κάνει την καθαγίαση κάποιος ψευτο-δάσκαλος του τσιγκόνγκ ή κάποιος από κακή εξάσκηση, θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνο, καθώς είτε αλεπού είτε κουνάβι θα ανέβει πάνω στο άγαλμα του Φο.

Έτσι, αν πάτε να λατρέψετε ένα άγαλμα του Φο που δεν έχει περάσει από καθαγίαση, θα είναι πολύ επικίνδυνο. Πόσο επικίνδυνο θα είναι; Έχω πει ότι αυτή η ανθρωπότητα έχει φτάσει σήμερα σ’ ένα τέτοιο σημείο, όπου τα πάντα εκφυλίζονται. Τα πάντα σε όλη την κοινωνία, αλλά και σε ολόκληρο το σύμπαν, διαφθείρονται το ένα μετά το άλλο. Όλα αυτά που συμβαίνουν στους κοινούς ανθρώπους δημιουργούνται από τους ίδιους. Είναι πολύ δύσκολο να βρείτε μια γνήσια, αυθεντική διδασκαλία και να ακολουθήσετε έναν αληθινό δρόμο – οι παρεμβάσεις έρχονται από παντού. Θέλει κάποιος να προσευχηθεί σε έναν Φο, αλλά ποιος είναι Φο; Είναι πολύ δύσκολο να βρείτε έναν για να προσευχηθείτε σ’ αυτόν. Εάν δεν το πιστεύετε, επιτρέψτε μου να σας το ξεκαθαρίσω. Θα είναι φοβερό τη στιγμή που ο πρώτος άνθρωπος θα πάει να λατρέψει το άγαλμα ενός Φο που δεν έχει περάσει μέσα από καθαγίαση. Πέστε μου, πόσοι άνθρωποι υπάρχουν τώρα, που λατρεύουν έναν Φο για να τους βοηθήσει να πετύχουν τον Ορθό Καρπό στην καλλιέργεια; Ελάχιστοι. Ποια είναι τα κίνητρα των περισσότερων ανθρώπων όταν λατρεύουν έναν Φο; Θέλουν να εξαλειφθούν τα βάσανά τους, να λυθούν τα προβλήματά τους και να κάνουν περιουσία – αυτά αναζητούν. Υπάρχουν αυτά τα πράγματα στις Βουδιστικές γραφές; Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο.

Ας υποθέσουμε ότι ένας προσκυνητής του Φο που αναζητάει χρήματα γονατίζει μπροστά σε ένα άγαλμα του Φο ή μπροστά σε μια Μποντισάτβα Αβαλοκιτεσβάρα ή σε έναν Ταθαγκάτα και λέει: «Σε παρακαλώ βοήθησέ με να κάνω λεφτά». Την ίδια στιγμή που το λέει μια ολοκληρωμένη ιδέα σχηματίζεται. Αφού η παράκληση απευθύνεται στο άγαλμα, αμέσως αυτή η ιδέα προβάλλεται πάνω στο άγαλμα του Φο. Τα αντικείμενα σε άλλες διαστάσεις μπορούν να μεγαλώνουν ή να μικραίνουν. Μόλις αυτή η ιδέα φτάσει σ’ αυτό το αντικείμενο, το άγαλμα του Φο θα έχει εγκέφαλο, θα έχει νόηση, αλλά δεν θα έχει σώμα. Κι άλλοι άνθρωποι έρχονται να λατρέψουν το άγαλμα του Φο. Λατρεύοντάς το ξανά και ξανά, σιγά-σιγά θα του προσδώσουν κάποια ποσότητα ενέργειας. Θα είναι πολύ πιο επικίνδυνο, αν ένας ασκούμενος το λατρέψει, διότι αυτή η λατρεία βαθμιαία θα του προσδώσει ενέργεια και τη δυνατότητα να σχηματίσει ένα υπαρκτό σώμα. Όμως αυτό το υπαρκτό σώμα σχηματίζεται σε μια άλλη διάσταση. Αφού σχηματιστεί, υπάρχει σε μια άλλη διάσταση και είναι ικανό να μάθει μερικές αλήθειες του σύμπαντος. Έτσι μπορεί να κάνει μερικά πράγματα για τους ανθρώπους και κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να αναπτύξει λίγο γκονγκ. Αλλά η βοήθεια που δίνει είναι υπό όρους και με αντάλλαγμα. Κινείται ελεύθερα σε μια άλλη διάσταση και μπορεί εύκολα να ελέγχει τους κοινούς ανθρώπους. Αυτό το υπαρκτό σώμα έχει την ίδια όψη με το άγαλμα του Φο. Έτσι μέσα από την ανθρώπινη λατρεία δημιουργείται μια ψεύτικη Μποντισάτβα Αβαλοκιτεσβάρα ή ένας ψεύτικος Ταθαγκάτα που έχει την ίδια ακριβώς όψη με το άγαλμα του Φο, με την όψη ενός Φο. Αλλά ο νους του ψεύτικου Φο ή της ψεύτικης Μποντισάτβα είναι άκρως διεφθαρμένος και κυνηγά λεφτά. Γεννιέται σε άλλη διάσταση, είναι ικανός να σκέφτεται και γνωρίζει ένα μικρό κομματάκι αλήθειας. Δεν τολμά να κάνει μεγάλες αδικίες, αλλά να κάνει μικρές αδικίες τολμά. Μερικές φορές επίσης βοηθά ανθρώπους, γιατί αν δεν το έκανε θα ήταν απόλυτα κακός και θα σκοτωνόταν. Πώς βοηθά κόσμο; Όταν κάποιος προσεύχεται: «Φο, σε παρακαλώ βοήθησέ με, επειδή κάποιος στην οικογένειά μου είναι άρρωστος». Λοιπόν θα σε βοηθήσει. Θα σου ζητήσει να βάλεις χρήματα στο κουτί προσφοράς, αφού αυτά κυνηγά ο νους του. Όσο πιο πολλά χρήματα βάλετε μέσα στο κουτί προσφοράς, τόσο πιο γρήγορα η αρρώστια θα γιατρευτεί. Εφόσον έχει ενέργεια, μπορεί από μια άλλη διάσταση να ελέγχει έναν κοινό άνθρωπο. Θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνο εάν κάποιος με γκονγκ, δηλαδή ένας ασκούμενος, πάει να το λατρέψει. Για τι προσεύχεται αυτός ο ασκούμενος; Για λεφτά. Σκεφτείτε το όλοι. Γιατί ένας ασκούμενος να επιζητά χρήματα; Ακόμα κι αν προσευχόταν για την εξάλειψη της κακοτυχίας ή κάποιας αρρώστιας από τα οικογενειακά του μέλη, είναι συναισθηματική προσκόλληση στην οικογένειά του. Θέλετε να αλλάξετε τη μοίρα των άλλων ανθρώπων; Μα ο καθένας έχει τη δική του μοίρα. Εάν το λατρέψετε και μουρμουρίσετε: «Σε παρακαλώ βοήθησέ με να κάνω λεφτά», ε λοιπόν, θα σας βοηθήσει. Θα λαχταρά να ζητήσετε περισσότερα χρήματα, γιατί όσο περισσότερα θέλετε, τόσο πιο πολλά πράγματα μπορεί να πάρει από εσάς. Είναι δίκαιη ανταλλαγή. Κάποιοι άλλοι προσκυνητές έχουν βάλει πάρα πολλά λεφτά στο κουτί προσφοράς και θα σας επιτρέψει να πάρετε λίγα. Πώς γίνεται; Μπορεί να βρείτε ένα πορτοφόλι εκεί που δεν το περιμένετε ή στη δουλειά σας μπορεί να σας δώσουν δώρο χρηματικό ποσό. Όπως και να ‘χει, θα τα κανονίσει έτσι για να λάβετε χρήματα. Αλλά δεν μπορεί να σας βοηθάει χωρίς αντάλλαγμα, έτσι δεν είναι; Χωρίς απώλεια, κανένα κέρδος. Θα πάρει λίγο από το γκονγκ σας αν το χρειάζεται ή θα πάρει το νταν που έχετε καλλιεργήσει. Τέτοια πράγματα θέλει.

Μερικές φορές αυτοί οι ψεύτικοι Φο είναι πολύ επικίνδυνοι. Πολλοί από τους ασκούμενούς μας με το Τρίτο Μάτι τους ανοιχτό, νομίζουν ότι είδαν έναν Φο. Ήταν ένας που είπε ότι μια ομάδα από Φο ήρθε σ’ αυτόν τον ναό σήμερα, με τον τάδε Φο να καθοδηγεί μια ομάδα απ‹ αυτούς. Θα περιγράψει πώς ήταν η ομάδα χτες, πώς είναι η ομάδα σήμερα, και πώς μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο, αφού μια ομάδα φύγει, μια άλλη φτάνει. Ποιοι είναι αυτοί; Απλώς ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία – δεν είναι γνήσιοι Φο, αλλά ψεύτικοι. Είναι πάρα πολλές αυτές οι περιπτώσεις.

Αν αυτό συμβεί σε έναν ναό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο. Εάν κάποιος μοναχός το λατρέψει, θα τον κυριεύσει: «Δεν με λατρεύεις; Είναι ολοφάνερο ότι με λατρεύεις! Θέλεις να ασκήσεις καλλιέργεια, έτσι δεν είναι; Λοιπόν θα σε φροντίσω και θα σου πω εγώ πώς να ασκήσεις καλλιέργεια». Έτσι θα κανονίσει τα πράγματα για εσάς. Αλλά προς τα πού θα σας πάει η καλλιέργειά σας; Καμιά υψηλού επιπέδου σχολή εξάσκησης δεν θα σας δεχτεί, αφού η άσκηση καλλιέργειάς σας κανονίζεται απ’ αυτό. Και εφόσον κανονίζει τα πάντα για σας, στο μέλλον θα πρέπει να το ακολουθήσετε. Επομένως δεν θα είναι στο τέλος η καλλιέργειά σας μάταιη; Έχω πει ότι σήμερα είναι πολύ δύσκολο για την ανθρωπότητα να πετύχει τον Ορθό Καρπό στην καλλιέργεια. Αυτό το φαινόμενο είναι πολύ κοινό. Πολλοί από εσάς έχουν δει το φως του Φο στα πασίγνωστα βουνά κατά μήκος των μεγάλων ποταμών. Τις πιο πολλές φορές ήταν κάτι τέτοιο. Έχουν ενέργεια και μπορούν να παρουσιαστούν. Ένα αληθινό Μεγάλο Φωτισμένο Ον όμως δεν φανερώνει τον εαυτό του επιπόλαια.

Στο παρελθόν υπήρχαν σχετικά λιγότεροι απ’ αυτούς τους επονομαζόμενους «επίγειους Φο» και «επίγειους Τάο». Τώρα ωστόσο, υπάρχουν πολλοί. Αφού διαπράττουν αδικίες, τα ανώτερα έμβια όντα θα τους σκοτώσουν. Όταν πρόκειται να συμβεί αυτό, θα τρέξουν και θα ανέβουν στα αγάλματα των Φο. Τα Μεγάλα Φωτισμένα Όντα δεν επεμβαίνουν επιπόλαια στις αρχές που διέπουν τους κοινούς ανθρώπους. Όσο υψηλότερο το επίπεδο του Μεγάλου Φωτισμένου Όντος, τόσο λιγότερο θα μπει στον κόπο να παρέμβει στις αρχές των κοινών ανθρώπων – δεν θα ασχοληθεί ούτε στο ελάχιστο. Ούτε εξάλλου πρόκειται να συντρίψει το άγαλμα ενός Φο ξαφνικά με μια αστραπή, γιατί δεν κάνει τέτοια πράγματα. Το Ανώτερο Ον επομένως δεν πρόκειται να τα ενοχλήσει, εάν ανέβουν πάνω σε αγάλματα των Φο. Αυτά γνωρίζουν πότε πρόκειται να σκοτωθούν κι έτσι θα προσπαθήσουν να δραπετεύσουν. Συνεπώς αυτό που βλέπετε είναι η πραγματική Μποντισάτβα Αβαλοκιτεσβάρα; Αυτό που βλέπετε είναι γνήσιος Φο; Είναι δύσκολο να το πείτε.

Πολλοί από εσάς μπορεί να σκεφτείτε αυτό το ζήτημα: «Τι πρέπει να κάνουμε με τα αγάλματα των Φο που έχουμε στο σπίτι;». Ίσως πολλοί άνθρωποι έχουν σκεφτεί εμένα. Προκειμένου να βοηθήσω τους ασκούμενους στην άσκηση καλλιέργειας, σας λέω ότι μπορείτε να το κάνετε κατ’ αυτόν τον τρόπο: Ενώ κρατάτε το άγαλμα του Φο στο χέρι, πάρτε το βιβλίο μου (επειδή το βιβλίο έχει τη φωτογραφία μου) ή τη φωτογραφία μου. Κάντε τη χειρονομία του Μεγάλου Λουλουδιού του Λωτού και παρακαλέστε τον δάσκαλο για καθαγίαση, ακριβώς σαν να το ζητούσατε από εμένα. Θα γίνει σε μισό λεπτό. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο για τους ασκούμενούς μας. Η καθαγίαση αυτή δεν θα έχει αποτέλεσμα για συγγενείς ή φίλους σας, γιατί εμείς φροντίζουμε μόνο τους ασκούμενους. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι θα πάνε τη φωτογραφία μου στα σπίτια των συγγενών ή των φίλων τους, για να απομακρύνουν τα κακά πνεύματα. Εγώ δεν είμαι εδώ για να απομακρύνω τα κακά πνεύματα για τους κοινούς ανθρώπους – αυτή είναι η χειρότερη ασέβεια προς τον Δάσκαλο.

Μιλώντας για επίγειους Φο και επίγειους Τάο υπάρχει ακόμη ένα ζήτημα. Στην αρχαία Κίνα υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που ασκούσαν καλλιέργεια σε απόμακρα βουνά και σε βαθιά δάση. Γιατί δεν υπάρχουν καθόλου σήμερα; Στην πραγματικότητα δεν έχουν εξαφανιστεί. Απλώς δεν επιτρέπουν στους κοινούς ανθρώπους να το γνωρίζουν – ούτε ένας από αυτούς δεν έχει χαθεί. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν υπερφυσικές ικανότητες. Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν σήμερα – ακόμα υπάρχουν. Υπάρχουν ακόμα και σήμερα στον κόσμο μερικές χιλιάδες από αυτούς. Υπάρχουν σχετικά περισσότεροι στη χώρα μας, ειδικά σ’ αυτά τα πασίγνωστα βουνά κατά μήκος των μεγάλων ποταμών. Υπάρχουν επίσης και σε ορισμένα άλλα ψηλά βουνά, αλλά σφραγίζουν τις σπηλιές τους με υπερφυσικές δυνάμεις, έτσι ώστε να μην τους βλέπετε. Η πρόοδος της καλλιέργειάς τους είναι σχετικά αργή και οι μέθοδοί τους σχετικά χονδροειδείς, αφού δεν έχουν καταλάβει την ουσία της καλλιέργειας. Εμείς από την άλλη μεριά στοχεύουμε κατευθείαν στον νου σας και ασκούμε καλλιέργεια σύμφωνα με το υψηλότερο χαρακτηριστικό του σύμπαντος και σύμφωνα με τη μορφή του σύμπαντος. Έτσι φυσιολογικά το γκονγκ μας αυξάνεται πολύ γρήγορα. Κι αυτό γιατί όλοι οι τρόποι άσκησης καλλιέργειας μαζί είναι σαν μια πυραμίδα – μόνο το κεντρικό μονοπάτι είναι η κύρια οδός. Σ’ αυτά τα πλάγια και μικρά μονοπάτια το επίπεδο του σίνσινγκ κάποιου στην άσκηση καλλιέργειας μπορεί να μην είναι υψηλό. Μπορεί ακόμα να φωτιστεί χωρίς να έχει πετύχει υψηλό επίπεδο καλλιέργειας. Παρ’ όλα αυτά είναι κατά πολύ κατώτερα σε σύγκριση με τον κύριο δρόμο της γνήσιας άσκησης καλλιέργειας.

Και αυτοί όμως μεταδίδουν τις πρακτικές τους και διδάσκουν μαθητές. Επειδή οι πρακτικές τους μπορούν μόνο σε τόσο υψηλό επίπεδο καλλιέργειας να φτάσουν, το επίπεδο του σίνσινγκ τους μόνο τόσο υψηλά μπορεί να αυξηθεί και όλοι οι μαθητές τους ασκούν καλλιέργεια μόνο έως αυτό το επίπεδο. Όσο πιο κοντά στις παρυφές της καλλιέργειας είναι το πλάγιο μονοπάτι εξάσκησης, τόσο πιο πολλές απαιτήσεις θα έχει και τόσο πιο περίπλοκη θα είναι η άσκηση καλλιέργειάς του, αφού δεν μπορεί να συλλάβει την ουσία της καλλιέργειας. Κατά την καλλιέργεια κάποιος πρέπει να επικεντρώνεται κυρίως στην καλλιέργεια του σίνσινγκ του. Αυτοί όμως δεν το καταλαβαίνουν αυτό και πιστεύουν ότι μπορούν να ασκήσουν καλλιέργεια απλά και μόνο υποφέροντας βάσανα. Έτσι μετά από μια μακρά χρονική περίοδο και έχοντας ασκήσει καλλιέργεια για μερικές εκατοντάδες ή και για περισσότερο από χίλια χρόνια έχουν αναπτύξει ελάχιστο μόνο γκονγκ. Στην πραγματικότητα δεν είναι τα βάσανα που πέρασαν η αιτία που έλαβαν γκονγκ. Πώς το έλαβαν; Μοιάζει με την περίπτωση ενός κοινού ανθρώπου. Όταν κάποιος είναι νέος έχει πάρα πολλές προσκολλήσεις, αλλά με το πέρασμα του χρόνου και καθώς γερνάει το μέλλον τού φαίνεται μάταιο. Έτσι αυτές οι προσκολλήσεις μοιραία εγκαταλείπονται και φθείρονται φυσιολογικά. Αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιούν αυτά τα πλάγια μονοπάτια εξάσκησης. Ανακάλυψαν ότι όταν αφήνονται στον καθιστό διαλογισμό σε κατάσταση ύπνωσης και όταν υποφέρουν βάσανα για να προοδεύσουν στην καλλιέργεια, μπορεί να αυξηθεί το γκονγκ τους. Όμως δεν γνωρίζουν ότι αυτές οι ίδιες με των κοινών ανθρώπων προσκολλήσεις τους φθείρονται μέσα από μακρά χρονική περίοδο σκληρής δουλειάς και ότι είναι μέσω της βαθμιαίας εγκατάλειψης αυτών των προσκολλήσεων που το γκονγκ τους αυξάνεται.

Εμείς στοχεύουμε και αληθινά επισημαίνουμε αυτές τις προσκολλήσεις, έτσι ώστε εγκαταλείποντάς τες να προοδεύουμε πολύ γρήγορα στην καλλιέργεια. Έχω πάει σε κάποια μέρη όπου συχνά συναντούσα αυτούς τους ανθρώπους που είχαν ασκήσει καλλιέργεια για πολλά χρόνια. Είπαν: «Κανείς δεν γνωρίζει ότι είμαστε εδώ. Όσον αφορά το τι κάνεις, δεν θα παρέμβουμε σ’ αυτό και ούτε θα δημιουργήσουμε προβλήματα». Αυτοί ήταν οι σχετικά καλοί.

Υπήρξαν και ορισμένοι κακοί άνθρωποι που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Για παράδειγμα, όταν για πρώτη φορά έδωσα αυτή τη σειρά διαλέξεων στο Γκουϊτζόου , κάποιος ήρθε να με βρει κατά τη διάρκεια του μαθήματος και μου είπε ότι ο μέγα-δάσκαλός του ήθελε να με δει. Περιέγραψε το μέγα-δάσκαλό του και είπε ότι είχε ασκήσει καλλιέργεια για πολλά χρόνια. Είδα ότι αυτό το άτομο έφερε αρνητικό τσι, φαινόταν πολύ κακόβουλος και είχε κιτρινωπό πρόσωπο. Είπα ότι δεν είχα χρόνο να τον δω και τον απέρριψα. Ως αποτέλεσμα ο μέγα-δάσκαλός του συγχύστηκε και άρχισε να κάνει φασαρίες εναντίον μου, επιμένοντας να μου δημιουργεί προβλήματα κάθε μέρα. Είμαι άτομο που αντιπαθεί να μαλώνει με άλλους και ούτε άξιζε διαμάχη μ’ αυτόν. Όποτε μου έφερνε κακά πράγματα, απλώς τα καθάριζα. Κατόπιν συνέχιζα τις διαλέξεις μου.

Υπήρχε ένας Ταοϊστής στη Δυναστεία των Μινγκ που κατά τον καιρό της Ταοϊστικής του καλλιέργειας κατεχόταν από φίδι. Αργότερα αυτός ο Ταοϊστής πέθανε χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει την καλλιέργειά του. Το φίδι κυρίεψε το σώμα του Ταοϊστή και καλλιέργησε ανθρώπινη μορφή. Ο μέγα-δάσκαλος εκείνου του ανθρώπου ήταν εκείνο το φίδι σε ανθρώπινη μορφή. Επειδή η φύση του δεν είχε αλλάξει, μεταμόρφωσε τον εαυτό του σε μεγάλο φίδι, για να μου δημιουργήσει μπελάδες. Θεώρησα ότι το παράκανε και έτσι τον έπιασα στο χέρι μου. Χρησιμοποίησα ένα πολύ ισχυρό γκονγκ που αποκαλείται «ρευστοποιητικό γκονγκ», για να ρευστοποιήσω το κάτω του σώμα και να το μεταβάλλω σε νερό. Το πάνω του σώμα σύρθηκε πίσω εκεί από όπου ήρθε.

Μια μέρα ένας μαθητής του ήρθε σε επαφή με την εθελόντρια διευθύντρια του κέντρου διδασκαλίας μας στο Γκουϊτζόου και της είπε ότι ο μέγα-δάσκαλός του ήθελε να τη δει. Η διευθύντρια πήγε εκεί και μπήκε σε μια σκοτεινή σπηλιά όπου δεν μπορούσε να δει τίποτα παρά μόνο μια σκιά καθισμένη εκεί με μάτια που ακτινοβολούσαν πράσινο φως. Όταν άνοιγε τα μάτια του, η σπηλιά φωτιζόταν. Όταν τα έκλεινε η σπηλιά σκοτείνιαζε πάλι. Είπε σε τοπική διάλεκτο: «Ο Λι Χονγκτζί θα έρθει πάλι και κανείς μας δεν θα του δημιουργήσει προβλήματα αυτή τη φορά. Έκανα λάθος. Ο Λι Χονγκτζί έρχεται για να προσφέρει σωτηρία στους ανθρώπους». Ο μαθητής του τον ρώτησε: «Μέγα Δάσκαλε, σήκω σε παρακαλώ. Τι έχουν τα πόδια σου;» κι αυτός απάντησε: «Δεν μπορώ πια να σηκωθώ, τα πόδια μου τραυματίστηκαν». Όταν ρωτήθηκε πώς τραυματίστηκαν, άρχισε να περιγράφει τις φασαρίες που έκανε. Στην Έκθεση Υγείας της Άπω Ανατολής του 1993 όμως, πάλι μου δημιούργησε προβλήματα. Επειδή συνέχεια έκανε κακόβουλες πράξεις και παρενέβαινε με τη διδασκαλία μου του Ντάφα, τον εξάλειψα ολοκληρωτικά. Αφότου εξαλείφθηκε, μερικοί κοντινοί του μαθητές και μαθήτριες θέλησαν να αναλάβουν δράση. Τότε είπα μερικά λόγια και όλοι σοκαρίστηκαν. Φοβήθηκαν τόσο που κανείς τους δεν τόλμησε να κάνει τίποτα πια. Τελικά κατάφεραν και να καταλάβουν τι συνέβαινε. Ορισμένοι απ’ αυτούς ήταν ακόμα εντελώς κοινοί άνθρωποι αν και είχαν ασκήσει καλλιέργεια για πολύ καιρό. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα που σας δίνω για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε το ζήτημα της καθαγίασης.

Τζουγιόου Κε

Τι είναι το Τζουγιόου Κε; Στην κοινότητα των καλλιεργητών, πολλοί άνθρωποι καθώς μεταδίδουν τις μεθόδους τους, το διδάσκουν σαν να είναι κομμάτι καλλιέργειας. Στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι που ανήκει σε άσκηση καλλιέργειας. Είναι κάτι που διδάσκεται σαν κόλπο, ξόρκι ή τεχνική. Οι μορφές που χρησιμοποιεί είναι ζωγραφική συμβόλων, κάψιμο λιβανιού, κάψιμο χαρτιών, ψαλμωδία ξορκιών κ.λπ. Μπορεί να θεραπεύσει αρρώστιες και οι μέθοδοι θεραπείας του είναι πολύ ιδιόμορφες. Για παράδειγμα εάν ένα άτομο έχει βγάλει καλόγερο στο πρόσωπο, ο ασκούμενος σ’ αυτές τις μεθόδους, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο που έχει βυθιστεί σε μελάνι από κινναβάρι, θα ζωγραφίσει έναν κύκλο στο έδαφος και μετά ένα «Χ» στη μέση του κύκλου. Θα του ζητήσει να σταθεί στο κέντρο του κύκλου. Τότε θα αρχίσει να ψέλνει ξόρκια. Αργότερα θα χρησιμοποιήσει το πινέλο που έχει βυθιστεί στο μελάνι από κινναβάρι, για να ζωγραφίσει κύκλους στο πρόσωπο του ατόμου. Ενώ ζωγραφίζει, θα ψέλνει τα ξόρκια. Θα συνεχίσει μέχρι να κάνει μια κουκίδα πάνω στον καλόγερο με το πινέλο τη στιγμή που ο ψαλμός με τα ξόρκια τελειώνει. Θα πει στο άτομο ότι τώρα είναι καλά. Όταν αυτός αγγίξει τον καλόγερο, όντως θα τον βρει μικρότερο και ούτε θα πονάει πια. Είχε αποτέλεσμα. Μπορεί να θεραπεύσει μικροαρρώστιες, αλλά όχι σοβαρές. Τι θα κάνει, αν το χέρι σας πονά; Θα αρχίσει να ψέλνει ξόρκια, ενώ σας ζητά να κρατάτε τα χέρια σας σηκωμένα. Θα φυσήξει ελαφρά στο σημείο του Χεγκού αυτού του χεριού σας και θα το κάνει να βγει από το σημείο Χεγκού του άλλου χεριού σας. Θα νιώσετε ένα μικρό ρεύμα αέρα και όταν αγγίξετε το χέρι σας, δεν θα πονάει τόσο όσο πριν. Εκτός αυτού, ορισμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν κι άλλες μεθόδους: Καίνε χαρτιά, ζωγραφίζουν σύμβολα, κρεμούν φυλαχτά κ.λπ. Κάνουν τέτοια πράγματα.

Τα εγκόσμια πλάγια μονοπάτια της Σχολής του Τάο δεν καλλιεργούν τη ζωή. Είναι εντελώς επικεντρωμένα στη μαντεία, στο Φενγκ Σουί, στον εξορκισμό κακών πνευμάτων και στη θεραπεία ασθενειών. Αυτά κυρίως χρησιμοποιούν τα εγκόσμια πλάγια μονοπάτια. Μπορούν να θεραπεύσουν αρρώστιες, αλλά οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν δεν είναι καλές. Δεν θα εμβαθύνουμε στις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να θεραπεύουν ασθένειες, αλλά οι ασκούμενοι του Ντάφα μας δεν πρέπει να τις χρησιμοποιήσουν, αφού φέρουν πολύ κακά και χαμηλού επιπέδου μηνύματα. Στην αρχαία Κίνα κατέτασσαν τις θεραπευτικές μεθόδους σε διάφορες κατηγορίες, όπως μέθοδοι αποκατάστασης καταγμάτων, βελονισμός, μασάζ, χειροπρακτική, πιεσοθεραπεία, θεραπεία τσιγκόνγκ, θεραπευτική αγωγή με βότανα κ.λπ. Υπήρχαν πολλές κατηγορίες. Η κάθε θεραπευτική μέθοδος ονομαζόταν «αντικείμενο». Αυτό το Τζουγιόου Κε είχε καταταχτεί σαν το δέκατο τρίτο «αντικείμενο». Επομένως ολόκληρο το όνομά του είναι «Το νούμερο δέκα τρία αντικείμενο του Τζουγιόου». Το Τζουγιόου Κε δεν είναι κομμάτι άσκησης καλλιέργειας, αφού δεν προέρχεται από γκονγκ αποκτημένο μέσα από άσκηση καλλιέργειας. Αντίθετα είναι κάτι σαν τεχνική.


Σριβάτσα: «Τροχός Φωτός» από τα Σανσκριτικά. Το σύμβολο αυτό () χρονολογείται εδώ και πάνω από 2.500 χρόνια και έχει βρεθεί από ανασκαφές σε πολιτιστικά υπολείμματα στην Ελλάδα, το Περού, την Ινδία και στην Κίνα. Για αιώνες έχει υποδηλώσει την καλή τύχη, έχει αντιπροσωπεύσει τον ήλιο και έχει διατηρηθεί σε θετική εκτίμηση.

Τσίμεν: «Ιδιόμορφη / Μη συμβατική Σχολή».

Ασούρα: «κακόβουλα πνεύματα» (από τα σανσκριτικά).

Μποντισάτβα Αβαλοκιτεσβάρα: γνωστή για τη συμπόνια της είναι μία από τις δύο ανώτερες Μποτισάτβες στον «Παράδεισο της Υπέρτατης Μακαριότητας».

Ναντζίνγκ: πρωτεύουσα της επαρχίας Τζιανγκσού.

Χειρονομία του Μεγάλου Λουλουδιού Λωτού: τοποθέτηση των χεριών για καθαγίαση.

Γκουϊτζόου: επαρχία στην Νοτιοδυτική Κίνα.

Δυναστεία Μινγκ: περίοδος μεταξύ 1368 μ.Χ. και 1644 μ.Χ. στην κινέζικη ιστορία.

Τζουγιόου Κε: η άσκηση της ικεσίας.

Χεγκού: σημείο βελονισμού στο πίσω μέρος του